Великобритания ще изисква васинационни сертификати за нощни клубове и събития

OFFNews 05 септември 2021 в 20:18 2230 0

Снимка Getty images

Британското правителство потвърди, че планира да въведе ваксинационен сертификат за нощните клубове и събиранията на много хора от октомври, предаде Асошиейтед прес.

Министърът по ваксинациите Надим Захауи заяви днес, че властите се надяват да започнат с мерките от края на септември, когато на цялото население на възраст над 18 години ще са предложени по две дози ваксина срещу Ковид-19.

Захауи заяви пред телевизия "Скай нюз", че това е правилното нещо, което трябва да се направи, за да се подсигури, че икономиката ще остане отворена. Законодатели и представители на бизнеса обаче критикуваха мярката като противоречива и създаваща опасност нощните клубове да бъдат въвлечени в дела за дискриминация.
Според плана хората, които искат да влязат в нощен клуб или на друго многолюдно събитие, ще трябва да покажат доказателство, че са им поставени две дози ваксина срещу коронавируса.

Шотландският първи министър Никола Стърджън каза тази седмица, че по-късно този месец ще започнат да се изискват ваксинационни сертификати за нощни клубове и големи събития на фона на увеличаването на заразените в Шотландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови