Великобритания потвърди за поне един смъртен случай от Омикрон

OFFNews 13 декември 2021 в 16:29 1399 0

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън потвърди в понеделник, че поне един пациент, заразен с новия вариант на коронавируса - Омикрон, е починал в страната, съобщи БНР.

"За съжаление, да, Омикрон води до хоспитализации и за съжаление е потвърдено, че поне един пациент е починал от Омикрон", каза Джонсън пред репортери при посещение в клиника за ваксинация близо до Падингтън, Лондон, съобщава Sky News.

"Така че мисля, че идеята, че това е някак си по-лека версия на вируса, е нещо, което трябва да оставим на страна и просто да признаем абсолютната скорост, с която новият вариант се разпространява сред населението. Най-доброто, което можем да направим, е всички да си постави бустерни дози", каза още той.

Все още не са разкрити допълнителни подробности за възрастта, пола и здравословното състояние на лицето, починало от Омикрон в Обединеното кралство.

Днес пред ваксинационните центрове в страната се извиха опашки от желаещи да си поставят трета доза. Първоначално крайния срок за бустер ваксините за всички над 18 години бе краят на януари, но късно снощи, говорейки за кризисна ситуация, премиерът Борис Джонсън го премести с месец напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!