Ваксините за зеления коридор в ''Св. Анна'' свършиха, в понеделник ще има в Пирогов и в Александровска

OFFNews 28 февруари 2021 в 21:45 2871 0

Снимка pirogov.eu

Ваксините за т.нар. "зелени коридори" свършиха в столичната болница "Св. Анна". 

Всички налични 130 дози са поставени и затова кабинетът за ваксиниране е затворил. Кабинетът ще заработи, щом получат нови дози, но не е ясно кога това ще се случи, съобщава bTV.

"Зеленият коридор" за ваксиниране срещу COVID-19 в болница "Пирогов" ще възстанови работата си в понеделник в 13.00 ч., съобщиха от лечебното заведение във Фейсбук. Предвидени са 6 ваксинационни пунктове - три в Медицинския център, един пред болницата и два вътре в нея.

От 09:00 до 17:30 ч. ще се извършва имунизация и реимунизация на лицата, попадащи в четирите фази на Националния ваксинационен план, включително хората на и над 65 години и хронично болните. Когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи, уточниха от "Пирогов".

Кабинет за свободен достъп за ваксиниране ще работи в понеделник в Александровска болница. Кабинетът ще бъде пред бариерата на болницата и ще работи от 8.30 до 17.30 ч. всеки ден. На желаещите ще бъде поставяна ваксина на "Астра Зенека".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови