Ваксинират в три столични мола, 5 парка и на летище София

OFFNews Последна промяна на 19 юни 2021 в 07:45 1135 0

В три столични мола, в 5 парка и на летище София ще се поставят ваксини през уикенда, съобщи Столична община. 

Мобилните пунктове за ваксинация в Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall ще работят от 13:00 до 18:00 часа в двата дни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина. 

Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души.

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ до Културен институт „Искър“ и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9:00 до 16:00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. 

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София. Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови