Ваксинираните с Астра Зенека да не пият повече от 50 грама твърд алкохол вечерта след дозата

Имаше доста обаждания тази нощ от хора, вдигнали температура след ваксината, няма страшно, успокои директорът на "Пирогов"

OFFNews 21 февруари 2021 в 08:37 35267 0

Доста обаждания имаше тази нощ от хора, които са вдигнали температура след поставянето на ваксината на "Астра Зенека" вчера. Но това не е тревожно, в рамките на 24 часа преминава.

Това заяви директорът на "Пирогов", къдото първо стартира масовата ваксинация у нас, проф. Асен Балтов по бТВ. Утре ще се вземе решение и дали зеленият коридор за всички, които искат да се ваксинират, да продължи и през седмицата, не само през уикенда. Хората, които не са здравно осигурени и нямат личен лекар, също могат да се наредят на опашките за ваксина. 

Добре е хронично болните да носят документи за заболяването си, за да се ориентират медиците за състоянието им и при необходимост да се вземат мерки, уточни професорът. 

Хората, които се ваксинират с "Астра Зенека", да не пият алкохол вечерта след ваксинацията, посъветва Балтов. Той уточни, че няма предвид чаша вино, а повече от 50 грама твърд алкохол. 

Според Балтов е добре преди ваксинация хората да си направят тест, за да проверят дали не са преболедували безсимптомно Ковид 19. 

Ваксинираните трябва да носят лични предпазни средства и да спазват дистанция, за да пазят околноти, категоричен бе директорът на "Пирогов". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови