Три общински болници, Александровска и Св. "Иван Рилски" също отварят ваксинационни кабинети в София

OFFNews 20 февруари 2021 в 18:24 7045 0

Снимка БТА

Три общински болници в София, Александровска, Св. "Иван Рилски" и ДКЦ „Софиямед“ съобщиха, че също отварят ваксинационни кабинети в София. Досега ваксинации за желещите извън планираните групи се правеха в "Пирогов", ВМА  и "Света Ана". 

"От 10:00 ч. в първа, втора и пета МБАЛ ще се извършва поставяне на ваксини на желаещите граждани. Гражданите трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията", съобщиха от общината,.

УМБАЛ "Александровска" работи кабинет за ваксинация срещу Covid-19, който се намира във фургон на входа на болницата (откъм ул. "Пенчо Славейков"), преди бариерата. Всички, които искат да се ваксинират, могат да го направят от 08.30 ч. до 17.00 ч., включително и през почивните дни. Предварително записване не е необходимо.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски" има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете, и ще заработи от 21 февруари - неделя. По изключение утре кабинетът ще работи от 10:00 до 17:00 часа. От понеделник работното му време ще бъде от 9:00 до 17:00, вкл. събота и неделя. Предварително записване не е необходимо.

ДКЦ „Софиямед“ се включва в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, целяща увеличаване на темпа за ваксиниране във всички фази,включително 4 фаза, съгласно националния ваксинационен план.

От 21.2.2021 г. в кабинета за ваксинация срещу COVID-19 на ДКЦ „Софиямед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран ще може да го направи от 9:30ч. до 14:30ч. без предварително записване.  Адресът е ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК 1, бул. “Г. М. Димитров“ 16.

Ваксинирането във всички болници се извършва с ваксината на AstraZeneca. Очаква се тези дни да има и от останалите ваксини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!