В Пловдив откриха център за диагностика и лечение на усложненията от COVID

OFFNews Последна промяна на 17 август 2021 в 14:09 704 0

Снимка Pixabay

В пловдивската болница "Св. Мина" откриха нов Център за диагностика и лечение на усложненията от COVID. За да посетят центъра пациентите не е нужно да имат направление. Достатъчно да е имат притеснения за здравето си или пък последващи симптоми и усложнения.

Това обясни за БТА директорът на здравното заведение проф. Петър Петров.

В него кардиолози, интернисти, ревматолози и инфекционист ще консултират пациентите. Прегледите са безплатни, както и базовите изследвания. В лечебното заведение се приемат и деца с проблеми след прекаран коронавирус.

Новата COVID-структура се финансира изцяло със средства на болницата и с помощта на община Пловдив. В началото центърът ще работи по два часа дневно, но ако има много желаещи да се прегледат, часовият диапазон ще бъде увеличен. Препоръчително е пациентите да си запазят час, за да не чакат дълго време.

В момента в болницата не се приемат пациенти с коронавирус, тъй като отделенията, които са били ползвани за това, са закрити. При нужда и заповед от РЗИ до 60 легла може да бъдат разкрити, без да бъде затруднена работата на лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови