В Пазарджик и Велико Търново въвеждат още COVID мерки

OFFNews 02 февруари 2022 в 10:08 1946 0

Снимка Община Велико Търново

От днес до 18 февруари в Пазарджишка област се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки, реши Областният оперативен щаб. По-строги мерки се въвеждат от 3 до 21 февруари и в област Велико Търново, съобщи БНР.

Средната заболяемост в старата столица е над 900 на 100 000 население. По предложение на областния COVID щаб от началото на втория учебен срок присъствено ще учат само децата от първи до четвърти клас.

В класните стаи за една седмица ще влязат учениците от VII, X, XII клас, останалите ще бъдат в електронно обучение. За втората учебна седмица присъствено ще учат децата от V, VI, VIII, IX и XI клас. Само с възрастен придружител децата ще могат да посещават заведения и търговски центрове.

При 50% ще работят заведенията и дейностите на закрито при условието зелен сертификат, но не се предвижда промяна на работното време. 

В Пазарджик с до 50% капацитетът на заведенията за хранене и развлечения, които работят със зелен сертификат, а работното време на заведения, казина и игрални зали се ограничава от 6.00 до 22:00 ч. Преустановява се провеждането на всички фестивали, събори и др. на закрито, както и присъственото провеждане на всички извънкласни занимания и дейности по интереси. 

Непълнолетните могат да посещават молове, кина и ресторанти само с родители или придружители. 

До 18 февруари учениците от 1 до 4 клас ще учат присъствено, а тези от 5 до 12 клас минават на ротационен принцип. Изключение се прави за училищата с маломерни паралелки, слети паралелки или единствена за випуска паралелка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!