В Ню Йорк ваксинират и 16-годишните

Всеки пети жител на щата е имунизиран с две дози

OFFNews 06 април 2021 в 09:40 1001 0

От днес в щата Ню Йорк за ваксинация срещу COVID-19 могат да се записват и хора на възраст между 16 и 29 години, предаде Асошиейтед прес.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви миналата седмица, че включва хората на 30 и повече години в групата на тези, които могат бъдат ваксинирани срещу COVID-19, и че от 6 април възможност за записване за ваксинация ще имат и хора на възраст от 16 до 29 години.

Младежите, които са съответно на по 16 и 17 години, ще могат да бъдат ваксинирани само с ваксината на Пфайзер/Бионтех, тъй като тя е единствената одобрена за поставяне на хора под 18-годишна възраст.

За ваксинирането на най-младите ще е нужно родителско съгласие, с изключение на хора на такава възраст, които вече са сключили брак или са станали родители.

Нито една от наличните ваксини не е одобрена за поставяне на хора под 16-годишна възраст, отбелязва Асошиейтед прес.

До момента средно един от всеки петима жители на щата Ню Йорк вече е ваксиниран с две дози от ваксина срещу COVID-19, става ясно от данни на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията. Малко повече от една трета от жителите на щата са получили поне по една доза от ваксината. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите