В Ирак се роди момченце с три пениса

Рядката аномалия е първата регистрирана досега в света

OFFNews 05 април 2021 в 17:56 4013 0

Момченце от Ирак, родено с три пениса, е първото дете в историята на медицината, при което е установена странната аномалия - трифалия.

Случаят е от район недалеч от Мосул. Медиците, които са установили отклонението, подготвят научна публикация с подробности от историята на този удивителен феномен на човешка трифалия (троен пенис). Експертите са установили, че функционален е само един от трите органа, другите два са били отстранени хирургически.

Детето е от кюрдски произход и е било на три месеца, когато историята му е публикувана в International Journal of Surgery Case Reports. Според учените само едно на 5-6 милиона деца се ражда с повече от един пенис.

Иракското момченце е първият доказан случай на трифалия. Подобно съобщение е имало и през 2015 г. от Индия, но експертите не могли да го потвърдят, тъй като липсвала публикация в авторитетно научно издание.

Родителите на бебето потърсили медицинска помощ заради подуване в областта на скротума, но лекарите установили, че там всъщност има още два пениса. Единият, с размер 2 см, се намирал в основата на половия член, а другият (1 см) бил разположен малко под скротума.

Нито един от двата „излишни“ пениса нямал уретра (пикочен канал), затова хирургичното им отстраняване било най-добрият вариант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови