В Гърция започнаха изпитвания за лекарство срещу коронавирус

OFFNews 29 април 2021 в 12:31 1745 0

Снимка Pixabay

В Гърция започнаха клинични изпитания на израелско лекарство срещу COVID-19 по инициатива на премиера Кириакос Мицотакис, съобщи БНР.

В две болници в Атина започват клиничните изпитания на новосъздадено от израелски лекари лекарство срещу COVID-19. В Атина пристигна израелският лекар, ръководител на екипа, който създаде лекарството.

Пред медиите доктор Адир Арбер подчерта, че при клиничните изпитания в Израел лекарството е без странични ефекти и рязко подобрява състоянието на тежките случаи на боледуващи от COVID-19.

Началото на клиничните изпитания на лекарството в Гърция започва след споразумение на двамата премиери на Гърция и Израел.

В процедурата участват и гръцки лекари с различни специалности, ръководени от председателят на националната комисия за борба с вируса доктор Циодрас.

Днес от министерството на здравеопазването в Атина съобщават, че центровете за ваксиниране ще работят през всички празнични дни поради силен интерес към имунизиране. Очаква се до края на месец юни над три милиона гърци да са имунизирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !