В Гърция: Без тестване, но с маски през новата учебна година

OFFNews 17 август 2022 в 12:42 1003 0

дете с маска

Снимка Pixabay

Противоепидемични мерки

Учениците в Гърция няма да трябва да се самотестват за коронавирус преди да отидат на училище, както беше през предходната учебна година, но все пак ще трябва да носят маски, съобщава в. "Катимерини", позовавайки се на експерти.

Според информации се очаква решенията да бъдат взети не по-късно от началото на септември от експертната комисия на министерството на здравеопазването, която се очаква да се съсредоточи върху използването на маски от учениците и учителите в класните стаи.

Първите сигнали, които постъпват от експертите и здравните власти, са, че редовните самопроверки, освен ако не настъпят непредвидени обстоятелства, няма да се върнат тази година. Очаква се използването на маски обаче да остане, като мнозина се застъпват за задължителното им използване поне в закритите помещения на учебните заведения.

Пред "Катимерини" Димитрис Параскевис, вицепрезидент на Националната организация за обществено здраве (EODY), заяви, че "маската е ефективна и безплатна мярка, а децата са свикнали с нея".

Той допълни, че тя ще има ефект и срещу разпространението на грипния вирус, който, въз основа на данни от южното полукълбо, се очаква тази година да има силно "присъствие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови