Уволниха шефа на общинската болница в Гоце Делчев

OFFNews 13 април 2020 в 16:06 5452 0

Общинските съветници в Гоце Делчев освободиха управителя на МБАЛ "Иван Скендеров".

По време на извънредно заседание днес, местните избраници решиха да уволнят д-р Владислав Улевинов. До рокадата се стигна след напускането на 14 лекари в болницата, които се противопоставиха на авторитарния му режим на управление, както и срещу неправомерно разходване на финансови средства.

19 от съветниците гласуваха "за". Други 7 не бяха съгласни да се разделят с шефа на общинската болница. На мястото на Улевинов застава досегашният управител на Медицинския център в Гоце Делчев д-р Петър Филибев.

Очаква се лекарите, подали оставки, да се завърнат, тъй като е изпълнено основното им искане - отстраняването на управителя на болницата.

Припомняме, че преди повече от месец лекарите в Гоце Делчев сезираха кмета Владимир Москов и общинарите за законарушенията на директора д-р Владислав Улевинов. Стана известно, че той е получавал две заплати - като шеф на болницата и като лекар в Детско отделение, без да се включва в лечебната дейност. След нарастване на общественото недоволство беше назначена бе комисия в ОбС да реши казуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews