Уволняват медицинска сестра от детска градина заради насилие над дете

OFFNews 13 юни 2023 в 10:16 3280 3

детска площадка

Снимка Александра Маркарян

Медицинска сестра в детска градина ще бъде освободен след сигнал за насилие над дете. Случаят е от столичния квартал "Възраждане", предаде Нова ТВ. 

По думите на родители на 5 юни медицинска сестра умишлено ударила с раница по главата момиче на 2 години и два месеца. Родител на друго дете става свидетел на случката.

"На 5 юни около 16:40 часа дойдох в градината да попълня две заявления. Докато пишех, видях медицинската сестра с група деца, чух викове от нейна страна, обърнах се и видях как с детска раница удари детенцето по главата", споделя Емил Димитров, подал сигнала.

Той попитал защо мед.-сестрата го прави. "Тя започна да крещи, че не издържа вече, че й е писнало и да си водим децата в друга градина", допълни бащата. 

По думите му жената умишлено ударила момиченцето.

"Потърсих за реакция директорката, подадохме официален сигнал към нея, Столична община и Закрила на детето", заяви бащата на удареното момиченце Димитър Димитров. 

Това не е първият случаи на вербална или физическа агресия от медицинската сестра. Директорката е изискала писмени обяснения от медицинската сестра. Жената ще бъде освободена и вече е с предизвестие за освобождаване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

3

Агент 001

13.06 2023 в 12:16

Някои жени явно изперкват в детските градини. Една дори уби дете. Не е ли редно да се изисква психотест при постъпване на работа? Извергите се оправдават с претовареност и стрес. Ами, явно не са за тази дейност. Да отиват да продават на сергия на "Женския пазар"!

12078

2

edin slep

13.06 2023 в 12:12

Моята дъщеря завърши първи клас, добре познавам и детските градини и яслите.

1. Прекалено малко персонал - учителка и "леличка" отговарят за около 20-25 деца.

2. Материалната база не е на кой знае какво ниво - на една група се полага една стая където са от сутрин до вечер и малко парченце от площадката - 40-50 квадрата за всички деца.

3. Стресът за тези хора е голям, за децата също. Някой по-лабилен може да нарани физически и емоционално много деца, но няма кой знае колко желаещи за работата, защото заплатите са ниски.

В трета група детето не искаше и да ходи, защото едната учителка бе и тя с малки деца и на ръба на нервен срив. Какво е било вътре - децата си знаят.

Обаче когато имаше млада, мотивирана учителка - всичко бе наред.

1017

1

IvoIvo

13.06 2023 в 11:52

И никога да не практикува!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика