Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес".
Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието "Протоколи на Националната академия на науките" в САЩ.
Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.
Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Far Rider
Руснаците с важен пробив в Донецка област, превзеха Очеретино
nms
Полша е готова да помогне на Украйна да върне мъжете в наборна възраст
Mladen900
8 от ПП-ДБ и 6 от БСП не дойдоха в НС за кворум за оставката на Желязков (обновява се)
демотиватор
Полша е готова да помогне на Украйна да върне мъжете в наборна възраст