УНГ специалист от Пазарджик е лекарят, спасил турист в Гърция

Диана Варникова 24 август 2023 в 09:52 5683 1

първа помощ

Снимка Архив

Д-р Димитър Митрев

Д-р Димитър Митрев от отделението по уши, нос и гърло в областната държавна болница в Пазарджик е лекарят, оказал първа помощ и спасил припаднал турист в заведение в гръцкия курорт Паралия Офринио.

За това съобщиха от здравното заведение, като се позоваха на написано във Фейсбук група от гръцкия журналист в EPT Ариадни Папафотио.

Според разказа ѝ в неделя (20.08.) около 23 часа мъж е колабирал в заведението пред очите на семейството си и десетки посетители. Здравният център в Офринио е бил затворен, работел е само през деня, имало и проблем с пристигането на линейка. Първата помощ оказал български лекар, който летувал в курорта.

Собственикът на таверната го потърсил и докторът бързо пристигнал с медицинската си чанта, оказал помощ на падналия мъж, който след това се съвзел.

„Поздравления! Освен добър лекар е и добър човек, който винаги е готов да помогне!“, пише за него колегата му, специалист по „ Акушерство и гинекология“ д-р Илиян Траянов.

„Поздравления за д-р Митрев, за оказаната помощ и спасяването на човешки живот! Бъдете благословен, докторе! Д-р Митрев е изключителен специалист, прекрасен и много скромен човек! Неведнъж е спасявал много хора! Да е жив и здрав!“, коментират негови пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!