УМБАЛ Бургас кани украинските бежанци да се включат в кръводарителска акция

Всяка година на големия християнски празник Цветница БЧК и болницата организират това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане.

OFFNews 12 април 2022 в 10:50 683 0

Снимка Pixabay

На 17 април, неделя, отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас ще проведе традиционната си кръводарителска акция. Всяка година на големия християнски празник Цветница БЧК Бургас, заедно с Бургаската болница организира това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане.

Тази година болницата кани да дарят кръв не само бургазлии, а и украинските граждани, които са приети на територията на Бургаска област. Част от тях вече се лекуват тук, извършени са животоспасяващи операции и раждания, които изискват кръвопреливане.

Чрез този благороден жест те ще помогнат не само на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат нужда от кръв. Лекарите се надяват чрез медиите този призив да стигне до общностите на хилядите украински граждани, които вече пребивават в Бургас.

Чужденците, които имат ЛНЧ и законно пребивават у нас, могат да бъдат кръводарители наравно с българските граждани, стига да отговарят на основните изисквания – да са здрави хора на възраст от 18 до 65 години.

Акцията ще се проведе в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас – сектор Кръводаряване, жълтата сграда зад Първа поликлиника, на 17 април, неделя от 8 до 16 ч. УМБАЛ Бургас благодари на всички кръводарители от името на пациентите, чийто живот ще бъде спасен благодарение на тяхната доброта и хуманност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!