Удължават грипната епидемия в Габрово, учениците във ваканция до 29 януари

OFFNews 20 януари 2023 в 14:48 1647 0

Епидемия

Снимка Getty Images

Грипна епидемия в Габрово до 29 януари

Грипната епидемия в област Габрово се удължава до 29 януари включително, заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип в региона се повишава. 

На територията на областта се преустановяватплановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

Лечебните заведения следва стриктно да спазват изискванията за превенция и контрол на вътреболнични инфекции, в т.ч. засилване на контрол по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице и дезинфекция.

30 училища в областта ще са в грипна ваканция от 23-и до 29 януари включително. Преустановява се както учебният процес, така и провеждането на извънкласни занимания и организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и др. мероприятия, както и планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!