Учредиха аптечна браншова организация

OFFNews 29 май 2024 в 10:25 780 0

НАБО

Снимка НАБО

Национална аптечна браншова организация

Учредително събрание на Национална аптечна браншова организация (НАБО) се състоя на 12 май в сградата на Българската търговско-промишлена палата в столицата, проведено под неин патронаж.

Целите на браншовата организация предвиждат сериозни законодателни промени в полза на аптеките. 

Като работодателска организация, ние сме фокусирани в запазване на устойчивостта на аптечния бизнес, развитие на номенклатурата на лекарствени продукти, повишаване на качеството на услугите в аптеката, грижа за фармацевтите, осигуряване на липсващите лекарства и не на последно място подобряване здравословното състояние на пациентите ни. Наш фокус е аптеката, докато акцентът на пациентските организации са пациентите, коментираха от организационния комитет.

Събитието уважиха проф. д-р Татяна Бенишева-Димитрова, дмн – Председател на Българската асоциация за лекарствена информация (БАЛИ) , г-жа Даниела Василева - Председател на Националния съюз на психолозите и психотерапевтите (НСПП), проф. д-р Георги Момеков, дфн - Председател на Българското научно дружество по фармация (БНДФ), маг.-фарм. Антон Вълев член на Контролната комисия на Български фармацевтичен съюз (БФС).

За председател на Управителния съвет бе избран маг.-фарм. д-р Константин Качулев. Негови заместници са магистър-фармацевтите Евгени Антонов, Давид Дончев и Давид Колев. Главен секретар на организацията е Ивайло Гушев.

Организацията бе учредена от юридически лица, като условието за пълноправно членство е поне 50% от собствеността да е на магистър-фармацевт. С това новоучредената и единствена браншова организация в аптечния сектор в България защитава поизгубения етичен модел на аптеката.

“Либералният модел е изчерпан. Етиката във фармацията гарантира качество и наличност на лекарства за пациентите.” заяви д-р Качулев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх