Учредяват Обществен съвет за изграждането на национална детска болница

OFFNews 18 юли 2023 в 17:00 642 0

Христо Хинков

Снимка Министерство на здравеопазването

Христо Хинков, министър на здравеопазването

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков подписа заповед за учредяване на Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

За негов председател е определен проф. Иван Литвиненко, председател и на Българската педиатрична асоциация.

Членове на съвета са: проф. Анна Кънева, началник на Клиниката по детска кардиология към Националната кардиологична болница; доц. Боряна Аврамова, началник на Клиниката по детска клинична хематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“; д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“; Марина Гинева, председател на Съвета на директорите на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“; Надежда Цекулова, здравен журналист и активист в НГИ „За истинска детска болница“; Мария Брестничка, представител на „Национална мрежа за децата“; Надежда Рангелова-Бояджиева, председател на Фондация „За доброто“; Весела Банова, създател на Сдружение „Дете и пространство“ и Ани Стоянова, майка на Даная.

Национална детска болница – най-упоритата гражданска мечта

Съветът ще осъществява консултативни функции и взаимодействие между Министерството на здравеопазването, „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД и обществеността с цел гарантиране на публичност и прозрачност на цялостния процес по изграждане на Национална детска болница, пишат от министерството.

Редовните заседания на Обществения съвет ще се провеждат въз основа на приет от съвета шестмесечен график, не по-малко от веднъж месечно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови