Три пациентски организации получиха статут на национално представителни с решение на МС

OFFNews 08 април 2020 в 11:18 1620 0

Три неправителствени организации получиха статут на национално представителни с решение на Министерския съвет.

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Сдружението осъществява дейност в обществена полза чрез информиране и кариерното консултиране на хора с увреждания за определяне на най-подходящите професии, специалности, области на образование и обучение. Организацията съдейства и при назначаване и започване на работа.

За същия срок Сдружение „Българската асоциация за невромускулни заболявания“ е признато за национално представителна организация. Акцент в дейността на Сдружението е подобряване на начина на живот и социалното включване на хората с увреждания в България, чрез дейности свързани с комплексното решаване проблемите на болните с невромускулни заболявания и техните семейства.

Статут на национално представителна организация придоби и Сдружение „Асоциация на родители на деца е епилепсия“. Организацията осигурява подкрепа на хора, които са били обект на дискриминация поради заболяването епилепсия или други заболявания и подпомага страдащите от епилепсия и техните семейства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови