Тежко болен, изписан със съмнение за COVID-19, издъхна в колата на дъщеря си

OFFNews 02 декември 2020 в 14:23 4649 0

Мъж, хоспитализиран заради изгаряния, издъхва със съмнение за пневмония, часове след изписването му от болницата в Берковица. Той имал рентгенова снимка, която доказва заболяването, но нямал тест за коронавирус, разказа дъщеря му пред bTV.

"Изпратиха ме да му правя PCR и ме обвиниха, че не съм им казала, че е с коронавирус", обясни Вероника Младенова, която уточни, че при постъпването си в болницата баща ѝ не е имал симптоми на COVID-19.

След пожар в къщата си, 61-годишният мъж е бил приет в отделението по хирургия на местната болница с частично изгаряне на подбедриците. Раните са били инфектирани, а той е бил в общо увредено състояние.

Според началника на отлделението по хирургия в МБАЛ Берковица д-р Емил Дойков пациентът е бил с "деменция, с прекарани три мозъчни инсулта и неподвижен с десностранна хемипареза".

Лечението е дало резултат. Обратът е настъпил след оплакване за болки в гърдите и последвали кардиограма и рентгенова снимка със съмнения за пневмония, което предполага прехвърляне в други отделения.

"Оказа се, че вътрешното отделение е пълно, нашата болница е малка, има десет легла. В COVID отделението, което е разкрито към болницата, също бяха запълнени 12-те легла", каза още д-р Дойков. Думите му са потвърдени и от прокуриста на лечебното заведение.

Лекарят е преценил, че състоянието на мъжа позволява транспортирането му към друга болница, с неспециализиран транспорт, и го е изписал.

Дъщерята на болния е взела направление за настаняване в друго лечебно заведение и е потеглила с колата си към Монтана. Не успяла да стигне до там, защото баща ѝ издъхнал в колата.

Вероника Младенова твърди, че ще се опита да потърси правата си по съдебен ред, въпреки че по думите ѝ "не всички лекари се държат така".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !