Тестват всяка седмица неваксинираните студенти в Медицинския в Плевен

OFFNews 09 септември 2021 в 10:20 969 0

Снимка МУ-Плевен

Всеки студент на Медицинския университет в Плевен в първия ден на новата учебна година ще трябва да представи валиден резултат от извършено тестване за коронавирус, цифров COVID-сертификат на ЕС за ваксинация, документ, доказващ преболедуване или аналогичен такъв.

Това е записано в заповед на ректора, проф. д-р Добромир Димитров, издадена във връзка с предприетите противоепидемични мерки, съобщи БТА.

Безплатно ще бъдат изследвани от 16 септември чрез бърз антигенен тест студенти, преподаватели и служители на университета, които не са ваксинирани или преболедували. Планира се и провеждане на ваксинационна кампания срещу COVID-19, която ще се състои в периода 13-17 септември, в изнесен пункт на територията на висшето училище.

Всяка седмица ще бъдат правени тестове на студенти, преподаватели и служители, които не са ваксинирани или преболедували.

Учебният процес в университета ще започне в хибридна форма - електронно и присъствено. Преподавателите, които работят в COVID отделения, ще провеждат занятията изцяло в електронна среда, е записано още в документа.

Учебната година за първокурсниците ще започне от 10 септември, а за всички останали студенти - от 13 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови