СЗО подкрепи реформите на Москов

OFFNews 09 юни 2015 в 14:51 2197 3

Световната здравна организация подкрепи реформите в здравеопазването и тяхното финансиране. Това обяви на среща със здравния министър Петър Москов регионалния директор на СЗО за Европа Жужана Якаб.

СЗО ще предостави подкрепа на България за подобряване на ефективността на разходите в здравеопазването, организацията на спешните реакции при трансграничните заплахи за здравето, превенцията на пушенето и подобряването на достъпа до качествени здравни услуги, обеща Якаб.

По време на срещата са обсъдени и приоритетите за следващото Двугодишно споразумение за сътрудничество между здравното министерство и СЗО – за периода 2016/2017 г.

Сред приоритетите на това споразумение са психичното здраве, намаляването на разпространението на наркотици сред младежите, превенция на туберкулозата, репродуктивното здраве, достъпът до лекарства и здравни технологии.

Очаква се експерти от СЗО да посетят България, за да работят съвместно с Министерството на здравеопазването за оптимизирането и повишаването на ефективността на българското здравеопазване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!