Свършиха COVID леглата в Ловешко, заболеваемостта достигна 360 на 100 000

OFFNews 28 септември 2021 в 08:56 2620 0

360 на 100 хиляди души население е заболеваемостта от коронавирус в Ловешка област, а в болниците в региона ще бъдат разкрити още легла за пациенти с коронавирус, тъй като сегашните са запълнени. За изминалото денонощие диагностицираните с COVID в областта са 33-ма, съобщиха от районната здравна инспекция.

На заседанието на Oбщинския кризисен щаб беше отчетено, че епидемичната обстановка в региона продължава да е тревожна, смъртността е по-голяма в сравнение с предишните вълни на заразата, а положението с болничните легла е тежко.

Всички легла в здравните заведения в Троян, Тетевен и Луковит са заети, ще се разкриват нови, съобщават от общинската администрация. В интензивното отделение на ловешката болница има само едно свободно легло, е информирала директорът д-р Румяна Нановска.

В Профилирана езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" и Природо-математическа гимназия в Ловеч има по две карантинирани паралелки, е съобщил началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев.

По думите на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева всяка седмица се ваксинират по около хиляда души, като половина са с втора игла, но това не е достатъчно. 

Община Ловеч е отложила всички масови събития в предстоящите дни, за да ограничи разпространението на вируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови