Столична болница осигурява стипендии за студенти с профил ''Медицинска сестра''

OFFNews 26 юни 2023 в 14:38 517 0

медицинска сестра

Снимка Pixabay

Стипендиантите ще бъдат избрани сред студентите с най-висок бал

Студенти от специалността „Медицинска сестра“ на НСА ще получават стипендии от УМБАЛ Токуда, съобщават от висшето учебно заведение, съобщи БТА.

За да стимулира интереса към специалността „Медицинска сестра“ в Национална спортна академия, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще финансира таксата за обучение на 10-те студенти, приети с най-висок бал и ще отпусне ежемесечни стипендии на още пет от първокурсниците.

Това заяви изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Венелина Милева при посещението си в НСА. Поводът бе работна среща с проф. д-р Иван Мазнев, зам.-ректор по учебната работа, във връзка със сътрудничеството между двете институции по новата за Академията специалност „Медицинска сестра“.

Д-р Милева изрази подкрепата на ръководството на лечебното заведение към решението на НСА да обучава така необходимите за страната ни кадри, чиито недостиг прави все по-трудно осигуряването на адекватна грижа за пациентите. От своя страна проф. д-р Иван Мазнев благодари за навременното предложение и сподели, че от 19 юни, когато Академията започна да приема кандидатстудентски документи, вече има желаещи за специалността „Медицинска сестра“.

Обсъдена бе и възможността за сътрудничество в обучението на медицинските сестри между НСА и Медицинския университет на Аджибадем в Истанбул, Турция, с който болницата си партнира.

Приемът на кандидатстудентски документи в Академията продължава до 8 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки