Столичани с награда ''Фармацевтична колегия на годината''

OFFNews 24 юни 2024 в 14:37 755 0

Димитър Коцев

Снимка РФК София-столична

магистър-фармацевт Димитър Коцев

В навечерието на празника на магистър-фармацевтите в България – Еньовден, Регионална фармацевтична колегия София-столична бе отличена за „Регионална фармацевтична колегия на годината“.

Признанието беше връчено на официална церемония на Български фармацевтични дни 2024, които се проведоха във Варна от 21 до 23 юни.

РФК София-столична е една от 28-е регионални фармацевтични колегии на Българския фармацевтичен съюз.

„Благодаря! Това е награда за всички членове на колегията. Тя е плод на работата на Управителния съвет, служителите в офиса и активността на всички членове. Ще работим още по-усърдно и ще продължаваме да се борим за запазване на образователния ценз и за запазване на професията ни“, заяви маг.-фарм. Димитър Коцев, председател на УС на РФК София-столична.

Номинацията обяви маг.-фарм. Светослав Крумов, главен секретар на УС на БФС, който заяви, че наградата е за активността на колегията и призовава и другите колегии да бъдат толкова активни. Наградата бе връчена от миналогодишните отличени – Регионална фармацевтична колегия Благоевград в лицето на нейния председател маг.-фарм. Евгени Антонов.

По време на фармацевтичния форум бяха отличени и магистър-фармацевти на годината. Маг.-фарм. Павлин Цеков, който е член на РФК София-столична, бе един от тях. Той е единственият спешен магистър-фармацевт в България, като ръководител на Медицинския резерв на Центъра за спешна медицинска помощ – София. Маг.-фарм. Цеков благодари за наградата и изрази признателност към д-р Георги Гелев, директор на ЦСМП София, и екипа, с който работи.

Още двама членове на РФК София-столична бяха отличени по време на церемонията във Варна. За най-много точки от продължаващи обучения през годината бяха наградени маг.-фарм. Венелин Сапунаров и проф. Евгени Григоров.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови