Столетница се ваксинира срещу коронавирус на остров Крит

Не искам да умра сама в болнична стая, обяснила жената на медиците

OFFNews 29 юли 2021 в 16:07 826 0

Снимка Getty Images

Стогодишна жена се ваксинира срещу COVID-19 в град Ираклион на гръцкия остров Крит, съобщи телевизия Скай, като се позовава на местния информационен сайт Кретапост.

Сутринта в сряда столетничката Хрисула Манусу си е поставила втората доза от ваксината срещу коронавирус. Във ваксинационния център я е откарал внукът й. Когато дал данните ѝ, лекарят го попитал дали не е сбъркал, защото не повярвал каква е действителната ѝ възраст.

След като се уверили, че жената наистина е на сто години, лекарят и сестрата се спуснали към автомобила, за да ѝ помогнат. Хрисула Манусу обаче се грижи сама за себе си и е с бистър ум.

На въпроса дали се ваксинира от страх да не се зарази с коронавирус и да умре, тя отговаря:

"Не се страхувам от смъртта, по-скоро тя се страхува от мен. Просто искам, както съм живяла цял живот - с деца, внуци и правнуци - така и да умра, а не сам самичка в болнична стая".

Г-жа Манусу има трима внуци, трима правнуци и един пра-правнук. Внукът й Костас Куналакис казва, че тя гледа телевизия и чете без очила. достолепната дама тя не спазва особен хранителен режим, но никога не е пушила и не е пила алкохол. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews