Стефан Константинов стана шеф на Онкологията в София

OFFNews 14 септември 2017 в 18:54 7467 0

Бившият здравен министър от първия кабинет на Бойко Борисов Стефан Константинов стана шеф на Онкологията в София. Това съобщи Константинов на страницата си във Фейсбук. 

Конкурсът за поста беше обявен, след като Валентин Ангелов подаде оставка след повдигнатите от прокуратурата обвинения за безстопанственост, довела до щети в размер на 2 млн. лева. Обвинението беше повдигнато заради закупувани от болницата лекарства на завишени цени между 2013 и 2015 г. 

Константинов е получил най-високата оценка от 5.65. На второ място с оценка 4.78 е класиран бившият депутат от БСП и бивш директор на Агенция „Медицински одит“ Симеон Василев.

Стефан Константинов е гинеколог, има и магистърска степен по обществено здраве и здравен мениджмънт. Досега той беше лекар в "Майчин дом".

"Днес е ден за промяна. След пет сравнително спокойни години в „Майчин дом“ поемам управлението на една от най-големите онкологични болници в страната – УСБАЛО", написа Константинов във Фейсбук.

"Искам да благодаря на всички колеги, с които работих до момента. Научих много неща, особено по отношение на големите отворени гинекологични операции, които със сигурност ще са ми полезни за бъдещата работа. Защото освен с администрация, смятам да продължа и заниманията си като лекар. Ще ми липсват акушерството и най-вече нормалните, естествени раждания, воденето на които си остава за мен отличителна черта на добрите професионалисти", подчерта той.

"В УСБАЛО ме чакат множество предизвикателства, но точно в тях е уловката, караща ме да изоставя подреденото си лекарско ежедневие. Стискайте палци всичко да е за добро – на пациенти, персонал, болница…и за мен самия", написа Константинов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!