Шефът на онкологията в София обвиняем за почти 2 млн. лв. щети

OFFNews Последна промяна на 25 май 2017 в 09:37 4050 2

Шефът на онкологията в София д-р Валентин Ангелов е привлечен като обвиняем за безстопанственост, от която за болницата са последвали щети в размер на 1 901 561, 86 лева, съобщиха от прокуратурата. 

Между  2013 и 2015 г. директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура. Установено е, че са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

Ангелов е с мярка за неотклонение “Подписка“. Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС.

До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза, разследването продължава, уточняват от прокуратурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови