„Софиямед“: Ощетени сме, а не привилегировани

OFFNews 30 април 2015 в 16:31 3992 3

„Софиямед“ не само не е привилегирована, тя е ощетена. Това заяви пред Нова телевизия д-р Иван Колчаков от ръководството на болницата, където акушерка преби новородено по повод информация, че лечебното заведение може да получи 3,6 млн. лева допълнително от НЗОК към бюджета си.

Нямаме получено уведомление за такива средства, категоричен е Колчаков.

Той подчерта, че парите, които болницата получава, са заради извършени много дейности и разкрити бази.

След приемането на новата методика, по която Здравната каса заплаща на болниците, „Софиямед“ получава 93% от бюджета за миналата година, допълни Колчаков и обяви, че заплатите в лечебното заведение са сред най-високите в бранша.

Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков обяви вчера, че Надзорът на Касата е отложил вземането на решение за допълнителните средства за болниците.

Той обясни още, че си е направил отвод като член на Надзора преди гледането на точката, за да не бъде обвинен в конфликт на интереси, тъй като преди да стане зам.-министър беше директор на „Софиямед“.

Пенков подчерта, че Надзорът е получил само списък с болниците и цифра за допълнително заплащане и че ще настоява отсега нататък към искането за увеличение на бюджета за всяка болница да има мотиви защо е необходимо това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!