София вече не е сред областите с най-висока заболеваемост от COVID-19

OFFNews 30 ноември 2020 в 14:39 3355 0

Снимка Архив

София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов по време на работното съвещание при премиера днес.

Здравният министър подчерта, че след въвеждането на разширените противоепидемични мерки, за миналата седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070.

Наблюдава се и намаляване на натиска върху здравната система, а в София той бе доста сериозен. В национален план е осигурена пълна обезпеченост с лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти, отчете министърът.

Костадин Ангелов добави, че полагащите се 1000 лева на всички медицински специалисти на първа линия, както в Поморие, така и в другите лечебни заведения, днес ще бъдат наредени и ще бъдат по сметките им.

„Не искам да чувам, че има проблеми със заплащането на медицинските работници на първа линия, с лекарствата и предпазните облекла и с готовността за ваксини“, категоричен беше премиерът Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!