София и Ямболска област още са в червената зона по болни от COVID-19

OFFNews 13 април 2022 в 12:31 1584 0

Снимка БТА/Xinhua

София-град и област Ямбол са в червената зона по заболеваемост от COVID-19, показват данните на 14-дневна база за страната в информационния портал.

Близо до червената зона все още е Силистренска област, където заболеваемостта е 243.33 на 100 000.

В зелената зона с под 100 заразени на 100 000 души население са Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Останалите области са в жълтата зона. Около тази граница са и нивата на двуседмичната заболеваемост във Велико Търново, Кюстендил, Монтана, Пловдив, Разград, Търговище, Стара Загора.

Заболеваемостта в страната от коронавирусната инфекция на 14-дневна база е 153 на сто хиляди души население. Запазва се тенденцията на траен спад при новите случаи.

По данни на картата за епидемичната обстановка, указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти от COVID-19, областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково и Смолян са с най-ниска заетост и се намират в етап нула. Останалите области са в етап едно, като до дни се очаква заетостта на болничните интензивни легла да намалее и в областите Стара Загора, Сливен, Бургас и Ямбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!