Служителка в дом за деца и 6-годишно дете в Хасково с COVID-19

OFFNews 18 август 2020 в 08:51 2120 0

Снимка Уикимедия

Служителка от персонала на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Хасково е установена с COVID-19, съобщи Областният кризисен щаб, цитиран от БТА.

Жената е на 51 г., от Хасково и е един от 8-те диагностицирани в областта през последното денонощие.

Днес на центъра предстои да бъде връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма, а 10 души да бъдат поставени под карантина. 8 от тях са деца от дома, двама - персонал. Те са били контактни на заразената.

Други три положителни PCR проби са на пациентки от болницата в Хасково - жена на 58 г., жена на 69 г. - и двете от Хасково, и 38-годишна жена от Тополовград. И трите са били настанени в инфекциозно отделение на лечебното заведение.

Контролна проба е била взета на 6-годишното дете от Димитровград и на четири от контактни му лица. Пробите са положителни. Контактните лица с положителен резултат са две жени на 40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 години от община Димитровград.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към днешна дата, са 123, включително установените за последното денонощие 8 нови случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews