След карантината деца забравят как да си служат с нож и вилица

OFFNews 10 ноември 2020 в 12:35 3061 2

Снимка FESENKO MAKSYM

Пандемията е върнала повечето деца в Англия назад в техните знания и умения. Някои определено са загубили част от социалните си умения, съобщава правителствената агенция Ofsted (Office for Standards in Education, Children's Services and Skills).

Неин доклад информира, че малките деца са забравили как да използват нож и вилица или са се върнали към периода, в който имат нужда от памперси. Други са загубили увереността си при четене, казват инспекторите.

Министерството на образованието подчертава, че тези данни са сигнал за нуждата училищата да останат отворени.

Ofsted е изследвала влиянието на пандемията от COVID-19 в 900 училища.

Най-тежко засегнатата група сред малките ученици е тази, при която децата се връщат към времето, в което имат нужда от памперси и губят основни умения, като да си служат с нож и вилица, обяснява главният инспектор Аманда Спилман. По-леко засегнатата група малки ученици се връщат назад в знанията си, откакто училищата са затворени и движението на хората е ограничено. Засега е трудно да се прецени степента на загуба на знания. Има и малки деца, на които затварянето се е отразило и положително - тези, които растат в подкрепяща среда, са се възползвали от качественото време с родителите им.

Сред по-големите деца се наблюдава загуба на концентрация, а след завръщането в класната стая се наблюдава продължение на "онлайн препирни", започнали в интернет, които сега се разиграват на живо, в училище.

Някои са загубили добрата си физическа форма, други страдат от стрес, имат хранителни разстройства и се самонараняват.

Има и деца, които не са се върнали в училище. В 1/3 от училищата има увеличение на децата, които са спрени от училище, за да учат у дома.

След огласяването на резултатите говорител на Министерството на образованието заяви: "Правителството е наясно, че връщането на всички деца и ученици обратно в училище е национален приоритет".

1 милиард паунда се отпускат в помощ на образователната система в отговор на пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!