След бурята в Пловдив: 4500 лв. за операции плати съпругата на мъж, пострадал от паднало дърво

Продължава разчистването на щетите в града след ураганния вятър във вторник

OFFNews 29 март 2023 в 11:00 2386 2

Мариана Генчева

Снимка Скрийншот

Мариана Генчева, съпруга на пострадалия

4500 лв. за операции е трябвало да доплати съпругата на мъж, който беше премазан от паднало дърво в Пловдив. 

Инцидентът със 67-годишния мъж е станал на ул. „Петър Шилев” в район „Северен”. Той се е движел по тротоара, когато върху него се стоварило голямо дърво и го затиснало. Екип на Спешна помощ го е извадил, разказа по Нова телевизия съпругата Мариана Генчева. 

От коляното надолу е натрошена цялата кост, на другия крак е пукната тазобедрената (става). За долната част на десния крак ми искаха 2700 лв., а за другия крак 1800 лв. някъде към 4500-4600 лв. общо. Не обясниха нищо. Чакаха ме във фоайето с фактурите. Искала съм назаем пари, за да мога да ги платя тези неща. Нито лекаря видях, нито никой. Казаха ми да седна във едно фоайе и да чакам, обясни Генчева.

Според фактурите парите са поискани за поставяне на пирони и плаки в крака на мъжа в УМБАЛ "Св. Георги".

Жената обвинява за случая общината и заявява, че ще си търси правата по съдебен път. Генчева твърди, че е имало жалби, че дървото е опасно, но то така и не било премахнато.

Веселин Козарев, директор на общинското предприятие „Градини и паркове”, заяви, че не са имали сигнали за това дърво.

„Нямаме подадени сигнали, нито заповед от районния кмет. Ние работим само със заповеди, не можем да режем дървета просто така”, каза Козарев.

Сигнал не е подаден и до Изпълнителна агенция "Медицински надзор", съобщиха за OFFNews от Министерството на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

29.03 2023 в 12:09

Нали спешната помощ е безплатна???

-240

1

редовно четящ

29.03 2023 в 11:50

Докато не дадеш пари на ръка, никой не ти обръща внимание в подобни случаи. Да направи справка жената какво покрива здравната каЦа, щото лекарите ни се превърнаха на търговци. Примери много. Съвестни лекари, които не изнудват пациенти има, но са твърде малко. Както е казал народът - болен се такова на легло, явно това е принципът на действие в нашите болници.
 
X

Да помогнем на украинските деца!