Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, констатира здравният министър

Двама депутати от БСП ще помагат на колегите си в ковид сектора на свищовската многопрофилна болница

OFFNews 15 ноември 2020 в 16:02 2944 2

Снимка Архив/БТА

„Ситуацията в Шумен е изключително сериозна. Хората продължават да ходят на масови събирания”. Това констатира здравният министър Костадин Ангелов при посещението си в МБАЛ Шумен. 

Той съобщи, че ще бъдат разкрити допълнителни легла в други две болници - в  Държавната психиатрична болница, както и в бившата Белодробна болница. 

Ангелов отново призова хората да не пият антибиотици, без да са им предписани.

„Много е опасно това. Хора, спрете да пиете антибиотици като самолечение”, апелира министърът. Той обясни още, че дори един аспирин или парацетамол могат да доведат до смърт, ако не се взимат както трябва.

След визитата в шуменската болница здравният министър се отправи към Свищов, където има сериозни проблеми с недостига на медицински персонал. На среща с местния щаб той предложи няколко варианта за излизане от кризата с липсата на лекари, които да лекуват болните с коронавирусна инфекция.

Лекари специализанти, стажанти и студенти, завършващи медицинските университети, ще подпомогнат лечението на ковид болните в Свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“, заяви след посещението си в лечебното заведение здравният министър професор Костадин Ангелов:

„Кметството ще осигурят апартаменти и жилища за лекари. Ще бъдат назначени на трудов договор. Ще могат да получават и допълнителните 1000 лева за работа на първа линия." 

Утре в лечението на болните в Свищов се включват и лекарите депутати от БСП проф. Георги Михайлов и д-р Илиян Тимчев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    6589

    2

    stanimir_13

    15.11 2020 в 18:43

    Ами лекувайте ни вие, де! Ама нито имате капацитет, нито персонал, нито специалисти, нито тестове... и т.н. Здравна система, създадена да се самозадоволява. Пациентите са само клиенти. Че и нямат думата за нищо. Нито някой ги пита доволни ли са, нито им проследяват лечението, нито ги лекуват. Ако случиш на свестен лекар, ще живееш, ако ли не -такъв ти бил късмета.

    4164

    1

    Egocentric Eccentric

    15.11 2020 в 17:05

    На кривия министур, народа му е виновен
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх