Сирма предоставя безплатно функционалност на Diabetes:M за отдалечено следене на здравословното състояние на диабетиците по време на пандемията

OFFNews 25 март 2020 в 15:49 1107 0

Апликацията може да намали нуждата от профилактични прегледи в болниците и съответно - опасността от зараза с Covid-19 за една рискова група хора, както и да спести време на лекарите

С разпространението на пандемията от Covid-19 по целия свят, все повече хора остават изолирани вкъщи. Това обаче е проблем за страдащите от редица други значими заболявания. В условията на извънредно положение у нас и в много други страни пациентите с диабет например са силно затруднени да посетят наблюдаващия ги лекар, а редовните им профилактични прегледи се ограничават от съображения за сигурност.

В тези условия мобилното приложение Diabetes:M, създадено от Сирма, осигурява инструмент, който може да помогне на лекарите и болните от диабет да редуцират срещите си за профилактични прегледи. Функцията се нарича Diabetes:M Monitor и позволява на лекари, други медицински служители и болногледачи да разполагат с важна информацията за състоянието на своите пациенти в реално време.

За лекарите това означава, че в тези кризисни времена могат да следят дистанционно всички свои пациенти с диабет и да са наясно със здравословното им състояние всеки ден. По този начин грижата за болните от едно от най-разпространените съвременни заболявания продължава да е на ниво, без това да увеличава рисковете от друга актуална заплаха за здравето - Covid-19.

Освен това приложението дава на лекарите и разнообразна статистическа информация, често срещани проблеми и други полезни аналитични инструменти. Всеки лекар, който иска да се възползва от предимствата на Diabetes:M, трябва да се регистрира, след което ще получи имейл със своя индивидуален лекарски код, както и допълнителни инструкции, които може да сподели със своите пациенти. Ако пациент вече използва приложението, неговият лекуващ лекар може лесно да получи достъп до данните от неговото приложение.

Всички функционалности на приложението са безплатни за медицинските специалисти. С оглед на настоящата ситуация в България и в международен план, Сирма взе решение да отключи всички платени абонаментни функции на Diabetes:M, по време на пика на пандемията от Covid-19, част от които е и опцията за дистанционно следене от лекар. Това става чрез специален код - STAYHOME, който се въвежда от потребителя в уеб версията на приложението. Тази възможност ще е активна до 16 юни тази година, като срокът може да бъде удължен спрямо развитието на ситуацията.

Повече информация по тази тема и упътване за активиране на кода може да намерите на специално създадения адрес: https://www.diabetes-m.com/diabetes-m-covid-19-response/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови