Симидчиев: Депутатите със зелен сертификат, безплатни тестове на входа на НС за гости и администрация

OFFNews 11 декември 2021 в 09:39 3374 0

Снимка Архив

Депутатите да влизат в сградите на народното събрание със зелен сертификат, всички други - администрация, гости и т.н., ще могат да си направят безплатни тестове за коронавирус на входа на парламента. 

Това обясни депутатът д-р Александър Симидчиев по Нова тв, като коментира предложението на Демократична България за зелените сертификати на народните избранници. 

Симидчиев подчерта, че от ДБ са гласували против предложението на ГЕРБ в пленарна зала вчера, защото то давало възможност на лица без зелен сертификат да могат да участват в работата на парламента дистанционно, тоест повече права на неваксинираните лица. 

"До момента в НС не е гласувано "за" или "против" зелен сертификат, а за дистанционно участие на депутати, които нямат такъв. Искрено се  надявам да бъде взето решение за зелен сертификат в парламента и то да не бъде политическо, а медицински и научно обосновано", обясни д-р Симидчиев. 

"Нашата позиция е зеленият сертификат да важи и за народните представители, но тя не бе възприета от останалите парламентарни групи. Народните представители по нищо не се различават от обикновените граждани. Но се оказва, че депутатите са богоизбрани и те не трябва да спазват същите правила, които важат за всички останали", коментира проф. Асен Балтов от ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови