Шуменски лекари настояват за задължителна ваксинация

OFFNews 26 януари 2022 в 15:01 1240 0

Снимка Pixabay

25-ма лични лекари от Шумен са настояли за задължителна ваксинация на учителите, социалните работници и полицаите. Позицията си те са изразили на среща, организирана от заместник-кмета по здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова, съобщи БНР.

Да се разшири кръгът на търговските, културните и обществените обекти, където се влиза със "зелен сертификат", да поискали още медиците.

"Голяма част от личните лекари твърдят, че пациентите влизат в кабинетите, предубедени към ваксините. Това е и причината за ниският брой поставени дози в региона", каза заместник-кметът д-р Светлана Маркова: "И когато личният лекар му каже: "Да, хубаво е. Аз съм ваксиниран, моето семейство е ваксинирано" - това е най-добрият пример, който може всеки да даде".

Според шуменските лични лекари категорично не трябва да се дава гласност на антиваксърски позиции в медийното пространство.

Като добър пример за отговорно поведение д-р Маркова посочи работещите в социалните домове в община Шумен. Там ваксинацията беше строго препоръчана. Почти всички служители са имунизирани и работата върви добре:

"Да, случва се да се разболее някой, но го изкарва заболяването по съвсем друг начин, много леко".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !