Шуменската болница търси медици

Проблемът е възникнал заради оттеглянето на специалисти, които работят и на други места

OFFNews 04 май 2020 в 13:25 4160 1

МБАЛ-Шумен се обръща към всички медицински лица, работещи в други лечебни и здравни заведения, за помощ срещу заплащане в болницата, съобщи БТА.

Според ръководството му, от началото на епидемията от COVID-19 голяма част от работещите на допълнителен трудов договор в МБАЛ-Шумен са се оттеглили по собствено желание или по разпореждане на своите работодатели.

"Това затруднява сформирането на денонощните графици на екипите в стационарните отделения при сравнително спокойна епидемична обстановка. Застрашено е бъдещето на спешната медицинска помощ в областта. Може би е време да преосмислим структурата на здравната мрежа на национално и областно ниво", отбелязват от МБАЛ-Шумен.

Ръководството на болницата благодари на служителите си, които въпреки напрегнатата работа, изпълняват съвестно своите задължения.

От взетите през почивните дни четири проби на хоспитализирани пациенти, няма положителни за COVID-19, съобщават още от МБАЛ-Шумен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4015

2

No matter what

04.05 2020 в 14:52

Истината е, че бъдещите медицински лица трябва да бъдат мотивирани, а настоящите - стимулирани постоянно. Защото какво сме без тях?...