Шофьор на ТИР спи 10 дена пред къщи от страх да не зарази близките си с коронавирус

OFFNews 07 март 2020 в 10:35 15235 0

Снимка БГНЕС, архив

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски

Шофьор на тир спи 10-и ден в кабината си пред вкъщи - сподели тази сутрин ръководителят на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Това е един от случаите, с които щабът ни се е занимавал, стана ясно от думите на Мутафчийски. От щаба посочват това като отговорно поведение, но не става ясно защо държавата не се е погрижила човекът да кара карантината си в нормални условия, в изолирано помещение със санитарен възел например, а не в шофьорска кабина.

Друг казус, с който щабът се е заел, е идването на отбор по модерен петобой със състезатели от силно засегнатите от коронавируса Южна Корея и Иран. Решили те да останат под карантина в България за 14 дни и след това да се включват в състезания.

Днес 20 души ще бъдат изследвани във ВМА, съобщи още ген.-майор Мутафчийски. Шест от пробите са на хора, чиято карантина изтича. Вчера бяха изписани трима души, чиито повторни проби дадоха отрицателен резултат.

Отрицателни бяха всичките 99 проби, тествани в три лаборатории - Националната лаборатория, ВМА и Варна.

Проф. Мутафчийски съобщи и актуалните данни за региона. Най-много са заразените в Гърция - 45 са потвърдените случаи до момента. В Хърватия са 11, бавно нараства броят на диагностицираните с коронавирус в Румъния - 9 души са дали положителни проби. В Северна Македония има два нови случая, до момента откритите заразени там са 3. В Сърбия е един.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews