Шанхай отново под блокада, локдаунът продължава втори месец

OFFNews 10 май 2022 в 09:23 1246 3

Снимка БТА/АП

Властите в Шанхай отново затегнаха антивирусните ограничения, точно когато градът излизаше от едномесечно строго блокиране заради епидемия от COVID-19, съобщи Асошиейтед прес.

С разпореждания на жителите на няколко района на града беше наредено да си останат вкъщи и им беше забранено да получават несъществени доставки като част от "тихия период", който ще продължи поне до сряда. Затегнатите мерки могат да бъдат удължени в зависимост от резултатите от масовите тестове.

"Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството. Заедно можем да отменим блокирането в най-скоро време", се казва в едно от известията, издадено в градския район Хуанпу и публикувано онлайн.

Не е ясно какво е предизвикало подновяването на затягането на мерките, като се има предвид, че броят на новите случаи на COVID-19 в града продължава да намалява, посочва АП.

Шанхай днес съобщи за 3947 случая през предходните 24 часа, почти всички от които са без симптоми, както и за 11 смъртни случая. Властите постепенно отменяха правилата за изолация за 25-те милиона жители на града, но с новите разпоредби се забелязва връщане към условията в ранния етап на епидемията.

Първоначално Шанхай разпореди масови тестове и ограничен локдаун, но след като броят на случаите нарасна, разшири обхвата на ограниченията. Хиляди жители бяха принудени да се настанят в централизирани карантинни центрове, защото са показали положителен резултат от теста или просто са били в контакт със заразен човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

3

IvGGG

10.05 2022 в 10:31

Чаааакай малко, нали точно най-големите ваксъри ни възхваляваха китайския модел и призоваваха всичко да се затваря. Сега забравиха какво представляваше Европа в доста продължителен период.
Путлеристите антиваксъри пък се правеха на разсеяни като им се споменеше задължително ваксиниране, което съществуваше за определени сектори в Русия.

75

2

230 млрд баксов

10.05 2022 в 09:40

Къде са сега адептите на пУтлер да ни обяснят, колко ефективна е автокрацията за справяне с пандемията и колко неефективна е демокрацията.

1037

1

PrinceOfDarkness

10.05 2022 в 09:26

Това не е локдаун комунистическата партия май нещо друго цели
 
X

Да помогнем на украинските деца!