Шанхай без нов случай на Covid-19 извън карантинираните райони на града

OFFNews 30 април 2022 в 08:22 1750 0

Снимка CFOTO/Future Publishing via Getty Images

Доброволци сортират куриерски пратки на входа на жилищна кооперация в квартал Янгпу, Шанхай. Онлайн пазаруването е единственият начин жителите да се снабдяват със стоки от ежедневна необходимост и на входа на всеки жилищен район има голям брой пратки, които чакат да бъдат събрани.

Властите в Шанхай съобщиха, че за последното денонощие не са отчели нито един нов случай на КОВИД-19 извън карантинираните райони. Така 25-милионният град достига важен етап в битката за овладяване на разпространението на вируса, който парализира живота там, предаде Ройтерс.

За предишните 24 часа новите случаи извън карантинираните части на Шанхай бяха 108.

Ако битката с КОВИД-19 в най-големия по население китайски град бъде спечелена, това ще бъде победа за политиката на президента Си Цзинпин на нулева толерантност към разпространението на вируса, в година, в която се очаква той да си осигури безпрецедентен трети мандат, отбелязва Ройтерс.

Като цяло в останалата част на Китай епидемичната обстановка също се успокоява, докато на този фон в страната започват празничните дни по случай 1 май.

Според множество свидетелства в социалните мрежи локдаунът преминава всякаква мярка. Врати се запечатват, цели жилищни блокове се заключват, за да не могат хората да излизат навън. Невръстни деца се отделят от родителите им, след което ги изоставят на произвола на съдбата, наблъскани по няколко в малки легълца.

Домашните любимци, които хората пускат навън, за да могат сами да си търсят прехрана, са убивани от властите. Хората, които гладуват, заключени по домовете си и се престрашават да излязат навън, за да си потърсят нещо за ядене, са бити, ритани и малтретирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!