Северна Корея обмисля разхлабване на мерките срещу 'треската' при 89 500 нови случая

OFFNews 29 май 2022 в 14:13 1786 2

На тази снимка, предоставена от севернокорейското правителство, Ким Чен-ун участва в среща на политбюро на управляващата партия в Пхенян на 29 май.

Снимка БТА/АП

На тази снимка, предоставена от севернокорейското правителство, Ким Чен-ун участва в среща на политбюро на управляващата партия в Пхенян на 29 май.

При 89 500 нови случая на "треска" - както в Северна Корея наричат COVID-19 - в страната обсъждат разхлабване на мерките.

Данните за последното денонощие оповести севернокорейската информационна агенция КЦТА, която се позовава на информация на севернокорейския спешен център за превенция на епидемичните заболявания.

Севернокорейският център отново не предостави информация за това дали са потвърдени нови смъртни случаи, свързани с коронавируса.

Общият брой на случаите на треска в Северна Корея от края на миналия месец достигна 3,45 милиона, от които 3,26 милиона са били излекувани, а на 186 110 биват оказвани медицински грижи, съобщи КЦТА.

На този фон севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени представители на властите на КНДР обсъдиха днес възможното разхлабване на действащите в страната антиковидни мерки, предаде Асошиейтед прес. Севернокорейското ръководство твърди, че разпространението на коронавируса в КНДР е било забавено.

Обсъждането на евентуалното разхлабване в рамките на заседание на политбюро на севернокорейската управляваща партия означава, че скоро мерките най-вероятно ще бъдат смекчени. Ким и други членове на политбюро дали "положителна оценка на ситуацията с пандемията, като заявиха, че разпространението на заразата е овладяно", пише КЦТА и информира, че севернокорейските ръководители "са обсъдили въпроса с ефективната и бърза координация и с прилагането на противоепидемичните правила и препоръки, като са взели предвид сегашната стабилна ситуация в борбата с епидемията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

29.05 2022 в 19:32

Това комунист (няма бивш), само лъже и краде! Навсякъде по света!

10298

1

AntiZ

29.05 2022 в 19:30

Щом данните за последното денонощие са оповести от севернокорейската информационна агенция КЦТА, числото 89 500 да се разбира като 1 890 500. Този филм сме го гледали, извинете!