Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Съмнения за Делта вариант в Смолян

Пробата е на заразена с COVID-19 жена, която се е върнала от Великобритания

OFFNews 15 юли 2021 в 15:30 881 0

Пациентка с коронавирус в Смолян е с голяма вероятност да е заразена с Делта варианта на вируса, информират от РЗИ.

В случай че изследванията потвърдят наличието на варианта, от РЗИ предупреждават за очаквано бързо увеличаване на новите случаи на COVID-19, предвид високата заразност на вирусния вариант дори в топло време.

Заразената 74-годишна жена се е завърнала от Великобритания и затова от РЗИ предполагат, че е голяма вероятността да е носител на делта варианта. Тя е един от двата нови случая на коронавирус в областта през последното денонощие. Настанена е в болницата в Смолян. Изпратен е материал за секвениране, за да се установи дали предположенията на здравните инспектори са основателни.

При ново увеличение на случаите на COVID-19, най-застрашени са неваксинираните хора и децата, уточняват от РЗИ. От инспекцията напомнят за необходимостта от стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Епидемичната обстановка в област Смолян е спокойна и сега е най-подходящото време за имунизиране, препоръчват от инспекцията. В РЗИ са на разположение и 4-те одобрени от ЕС ваксини, а от петък ще бъде открит "зелен коридор" за ваксиниране с "Пфайзер", "АстраЗенека" и "Янсен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!