Родители молят за помощ, за да не спрат апарата за дишане на бебето им

Дина Христова-Игнатова 10 януари 2023 в 16:39 3852 0

Галина

Снимка Личен архив

Да помогнем

За да живее тримесечната Галина, която от петък, 0.6.01.2023 г., е настанена в интензивно отделение в болница в Турция, родителите ѝ се нуждаят от спешна финансова подкрепа. Престоят на малката там е по 1500 евро на ден, а според лекарите трябва да остане поне 10 дни, за да се възстанови от пневмонията, която я поваля буквално за часове.

„Ако не стигат парите да платим за утре, значи да я изключат от апарата за дишане“, споделя майката Моника, която успява спешно да създаде кампания „Надежда за бебе Галина“ в платформата за набиране на средства за благотворителни каузи pavelandreev.bg.

Там са публикувани и всички документи за състоянието на малката. 

Галина е дълго чакано бебе, появява се след втора процедура инвитро, но много бързаща да види света. Родена е в 28 г. с. едва 980 г. Изписана е след 66 дни в неонатологията, 50 от които в кувьоза. Но семейството ѝ така и не успява да ѝ се порадва, защото се налага веднага за започне борба за зрението.

Процедурата на едното оченце е направена в България, но за втората се налага операция в Турция, която трябваше да бъде извършена в събота.

За съжаление, малката се разболява и вместо операция, за която семейството е събрало пари със заеми, Галина е настанена в реанимация, където всеки ден престой се заплаща минимум 1500 евро. От петък досега сумата вече е по-голяма от събраната за операцията, която се отлага за неопределено време.

Единият начин да помогнете на Галина е, като направите дарение по сметката на майката Моника Станева. Тя не е НЕ Е дарителска, тъй като никой не е очаквал, че ще е необходима такава, а майката е в Турция.

Сметката е в банка ОББ

BG95UBBS80021097683140

Титуляр Моника Станева

Можете да помогнете и чрез обявената в платформа кампания "Надежда за бебе Галина".

платформата pavelandreev.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови