Родилка и бебе починаха в Луковит, ''Медицински надзор'' започва проверка

OFFNews 15 февруари 2023 в 19:26 6080 1

Снимка pixabay

23-годишна родителка и бебето й починаха в Луковит, предаде бТВ. 

Диана Иванова родила момиченце на 23 януари в МБАЛ-Бяла Слатина. Няколко дни по-късно е изписана. След още няколко дни новороденото отказва да се храни и родителите му го откарват в спешния център в Червен бряг. 

На другия ден момиченцето се влошава и семейството отива в спешния център в Луковит, където чакат оборудвана линейка от Ловеч. Бебето обаче почива в линейката.

"След това се прибрахме и дъщеря ми започна да я тресе. Вдигна температура", обясни майката на починалата жена Недка Георгиева.

Аутопсията на бебето показала бронхиолит. След смъртта му още същата вечер се влошава и майката. В спешния център в Луковит ѝ поставят инжекция. След още няколко дни родилката се връща отново в болницата в Бяла Слатина. Там започват спешна реанимация, стабилизират я и я насочват към Плевен.

Първоначалната уговорка по телефона за настаняване в частна клиника отпада заради липсата на родилно отделение там. Придружаващият лекар опитва директен прием в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница. Жената е приета, но спешно приемното отделение. През нощта е извършена операция, но на сутринта 23-годишната Диана Иванова почива. 

От "Медицински надзор" започват проверка по случая.

Прокуристът на МБАЛ-Бяла Слатина Красен Кръстев заяви, че събира цялата информация от всички лекари. "Вярвам, че ако има грешка, не е в нашето лечебно заведение", посочи той. 

Момчил Цветков от УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен посочи, че родилката е закарана в лечебното заведение в изключително тежко състояние: "Приведена е в противошокова зала със съмнение за септичен шок".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

16.02 2023 в 08:20

Проверка и преследване до дупка

Само така ще се прочистят болниците от некомпетентни овехтели назидателни докторя