Рекорден брой жертви на COVID-19 в САЩ. В Гърция регистрираха първи случай в лагер за мигранти

OFFNews 01 април 2020 в 07:58 7812 0

Новият коронавирус е отнел живота на 865 души за последните 24 часа в САЩ, предаде Франспрес, цитирайки университета "Джонс Хопкинс". С това рекордно увеличение общият брой на жертвите от началото на пандемията в страната вече е 3873 души.

Броят на заразените в САЩ е над 188 000.

Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в страната ще бъдат между 100 000 и 240 000, ако се спазват сегашните указания за социално дистанциране, предаде Асошиейтед прес.

Прогнозите бяха представени вчера на брифинг в Белия дом. Президентът Доналд Тръмп призова американците да се подготвят за тежки две седмици, но предрече, че страната ще види скоро "светлина в края на тунела".

Близо 500 души са починали от новия коронавирус във Франция през последното денонощие и общият брой на смъртните случаи в страната е надхвърлил 3523, съобщи главният здравен инспектор Жером Саломон, цитиран от ТАСС.

Заразените са 52 128. В болница са 22 757 инфектирани. В тежко състояние са 5565 от тях - с 458 повече от вчера. 9444 души са излекувани.

Гърция регистрира първи случай на коронавирус сред мигрантите в лагерите. Млада жена, която е родила в болница в Атина е заразена с COVID-19. Тя е от Афганистан и живее в лагера „Рицона“, който се намира недалеч от столицата.

В комплекса има около 2 500 души. Властите съобщиха, че лагерът е изолиран, макар че засега не са били открити други заразени в него.

Неправителствени организации предупреждават, че бежанските лагери в Гърция могат лесно да се превърнат в огнища на заразата. Те са препълнени с хора, а санитарните условия не са добри, особено в комплексите по гръцките острови.

В Лондон превърнаха паркингите на няколко супермаркета в тестов център за коронавирус. Гражданите могат да минат с автомобилите си през пунктовете, което осигурява бързото взимане на голям брой проби.

Избягва се струпването на опашки от хора, които биха могли да си предадат заразата. Великобритания промени драстично начина, по който реагира на пандемията. От 27 март се въведоха ограничения на публичните дейности и започна масово тестване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови