Ръст на заразените в Дания и Норвегия след премахване на маските

OFFNews 29 октомври 2021 в 08:49 2848 2

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания и Норвегия нарасна значително през последните седмици, предаде ДПА.

Датските здравни власти съобщиха вчера, че са регистрирали увеличение със 73% на случаите на заразяване с коронавирус през първите две седмици на този месец.

В Норвегия броят на хората, дали положителна проба за коронавирус, се е увеличил с 53% за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания.

Дания и Норвегия отмениха повечето от коронавирусните ограничения преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на предпазна маска, както и изискването за представяне на коронавирусен паспорт при посещение на ресторанти и музеи.

В Норвегия около 87% от пълнолетните вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19, отбелязва ДПА.
Въпреки увеличаването на броя на заразените, норвежкото правителство реши за момента да не въвежда ограничения на национално ниво.

В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с коронавирус, а 212 души бяха приети в болница заради усложнения. Общо 75% от датчаните са напълно ваксинирани срещу коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови